dimarts, 18 de març del 2014

Una eina molt interessant...


Tots aquells que esteu seguint el procés del nostre projecte "Canta'm un conte!" us haureu fixat que estem emprant una eina d'edició de partitures online anomenada "Noteflight". Aquí us la presentem i us animem a crear un compte gratuït per aexperimentar amb totes les seves possibilitats.

Què és Noteflight?

Noteflight és una eina 2.0, és a dir, una aplicació musical que permet als usuaris participar, interactuar amb altres i generar continguts i informació. A més, per supossat, ens permet compartir tot el material que generem de diverses formes; en el nostre cas, mitjançant el Musiblog de Sa Graduada. A l'any 2010, Noteflight va ser triada com a la millor aplicació musical escolar.

En què ens està ajudant aquesta eina?

A més de l'elaboració de partitures i la possibilitat de compartir-les al blog de música, Noteflight està ajudant a aconseguir que els alumnes de primària, des de 1r curs fins 6è, puguin veure d'una manera més aclarida les parts fonamentals d'una partitura: per una banda, el ritme es veu clarament com un component horitzontal (ho van poder experimentar realitzant partitures purament rítmiques..) i, d'altra banda, la melodia es mostra com a component vertical, ja que els alumnes poden veure a cop de vista com les melodies poden canviar totalment desplaçant les notes de manera vertical al pentagrama. Estem emprant Noteflight també per realitzar les bases provisionals, ja que es poden afegir més instruments per crear armonies i acompanyaments per les nostres melodies.

Més endavant tindrem l'oportunitat de treballar d'una manera col·laborativa amb l'eina Noteflight, ja que cada alumne de 3r cicle tindrà un usuari i una contrasenya amb la qual podran accedir a diverses activitats musicals col·laboratives com, per example, composar diferents melodies per a una mateixa partitura rítmica.

En definitiva, el nostre projecte musical està fent que els alumnes coneguin una eina musical fantàstica a l'abast de tothom: Noteflight.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada