divendres, 30 de març del 2012

Na Sara fa un altre musicograma!

Està clar que a na Sara li va agradar això de representar visualment una cançó.  Dimecres passat va fer el seu segon musicograma! Ho va fer tenint en compte les pulsacions de la cançó "Dynamite" interpretada pen na China Anne McClain. Molt bé Sara... segueix fent més musicogrames!
El grup de 5è B és el que ha representat més musicogrames, seguit de 5è A. Els de 6è s'haurien de posar les piles!



El musicograma de n'Ana i na Maria

Dimecres passat vam poder veure dos musicogrames més de 5è B. N'Ana i na Maria van preparar un de la cançó "Rain over me" de Marc Anthony amb en Pitbull. Ho van fer tenint com a base les pulsacions de la cançó i associant una imatge a cada part. Ho van fer molt bé... enhorabona! 


dimarts, 27 de març del 2012

Coneixem a fons el piano!

Aquesta setmana els alumnes d'infantil han pogut veure com és un piano per a dins. Vam llevar les dues tapes de l'instrument i van poder observar les diferents parts del seu mecanisme. Va ser molt divertit veure com es movien els martells al ritme de la música que sona. Hem aprofitat per introduir les diferents famílies d'instruments. Dins la família dels instruments de corda vam descobrir diferents tipus. El piano és un instrument de corda percutida!


A més, na Lledò i na Lucia de 3r curs van tocar una petita obra amb el piano... Molt bé artistes!


divendres, 23 de març del 2012

"Trileros" musicals amb els alumnes d'infantil 4 anys


Avui a música hem fet un joc per exercitar un poc la memòria i aprendre el nom i el so dels diferents instruments Orff que tenim a classe. S'ho han passat molt bé! Primer es mostraven els instruments i després els tapàvem. Si endevinaven el puesto de l'instrument podien fer 2 canvis de puesto amb els bols, i si s'equivocaven s'havien de riure molt fort.
Han xalat moltíssim, aquí teniu la prova...


Un regalet pels bateristes...

Mireu que he trobat a laweb... és una passada! Una bateria virtual impresionant!

dijous, 22 de març del 2012

Sonortrast al Teatre principal de Maó!

Avui ha estat un dia genial! Els alumnes de 1r, 2n i 3r han anat al teatre principal a veure un espectacle del grup artístic "Sonortrast". Ens han demostrat que amb material reciclat i imaginació podem fer qualsevol tipus de música. Ha estat molt divertit i original... segur que ho aprofitarem a classe de música.
Aquí teniu una petita mostra!



dimecres, 21 de març del 2012

En Bep i en Blaire mostren el seu musicograma


Avui hem vist el musicograma més gros del món! Ha estat una feinada de dos alumnes de 5è B, en Bep i en Blaire. Ho han fet tenint en compte les pulsacions de la cançó "Give me everything" de Pitbull. Enhorabona per aquesta feinada!





Minoestja... una dansa Sueca de 2n A

Els alumnes de 2n A van treballar aquesta dansa popular de Suècia. Un d'ells s'havia de posar enmig i improvisar... aquí la teniu!

Aquí teniu el "vals" de 6è...

Sí, va ser un desastre, però s'ho van passar molt bé! Molt haurem de millorar per fer una bona feina amb Michael Jackson...

dilluns, 19 de març del 2012

La música de Michael Jackson arriba a Sa Graduada

Els alumnes de 6è començaran a preparar una sorpresa per despedir-se dels companys de l'escola. En Michael Jackson serà el protagonista d'aquesta sorpresa...

dijous, 15 de març del 2012

El musicograma de n'Auba

N'Auba també ha mostrat el seu musicograma a classe. Una feinada amb la famosa cançó del compositor Henry Mancini "The Pink Panter". Ho ha fet amb les pulsacions de l'obra i associant una foto diferent a cada part. Al final ha posat un dibuix més gros, ja que n'hi ha una pujada d'intensitat. Molt bé Auba!





El musicograma de n'Aila

Avui hem començat les exposicions de musicogrames a 5è A. Cada alumne haurà de mostrar el seu al llarg de les pròperes setmanes. N'Aila ha mostrat als companys el seu musicograma de la cançó "Quisca Ramsès i Picaró" del grup Sense Sal. Ho ha fet tenint en compte els compasos de la cançó i les diferents frases melòdiques. Molt bona feina Aila, enhorabona!



Dansa "Spanish Waltz" de 5è A

Avui els alumnes de 5è A han treballat a classe, entre altres coses, aquesta dansa anglesa amb la que han pogut veure que el vals no és un ball de avis...

dimecres, 14 de març del 2012

El musicograma d'en Marc

Aquest és el musicograma d'en Marc de 5è B. Ho ha fet tenint com a base la pulsació rítmica  i triant una imatge diferent per a cada part de la cançó "Falling in love again" d'en Pitbull. Una feinada molt bona d'en Marc. Segur que us agrada...


 

El musicograma de na Sara

Na Sara també ha exposat el seu musicograma. Ha fet una representació visual de la cançó "Got to love you" de Sean Paul amb n'Alexis Jordan. El seu musicograma també està basat en les pulsacions de la cançó. Cada frase té una foto diferent per diferenciar-la. Espero que us agradi...




El musicograma de na Carla i n'Elena

Avui hem tornat a exposar musicogrames a classe. Na Carla, n'Elena, en Marc i na Sara han mostrat els seus als companys... Cada setmana anirem exposant un parell i després els penjarem a l'escola.
Aquesta és la feina de na Carla i n'Elena. Un musicograma de la cançó "Osito gominola" basat en les pulsacions rítmiques i les frases de la cançó.



dijous, 8 de març del 2012

Enllaços d'interes!

N'Auba de 5è A ens ha fet arribar uns quants de videos musicals interessants. Els podreu veure dins l'apartat "Musi-Curiositats" de la part de dalt. Penseu que si voleu compartir qualsevol cosa que trobeu a la web (video, cançó, joc musical, etc) ho podeu fer quan vulgueu.
Aquest és un dels videos que ens ha passat. Gràcies Auba!

dimecres, 7 de març del 2012

Fononímia amb els alumnes de 2n curs

Aquesta setmana els alumnes de 2n curs han aprés les posicions associades a cada nota de l'escala de Do. Les hem repassat moltes vegades i sembla que ha estat un èxit! A més vam fer un joc en el qual havien de col·locar correctament les notes de l'escala en ordre utilitzant les barres sonores (metal·lòfons). Els va agradar moltíssim...


L'Escala de Do

Els alumnes de 2n curs han treballat aquesta setmana la cançó "L'Escala de Do" de na Dàmaris Gelabert. Tots sabien quines eran les notes de l'escala de Do, però aquesta cançó ha estat una excusa perfecta per treballar moltes més coses sobre l'escala i les notes musicals. Espero que us agradi!



Comencem a exposar musicogrames!

Avui ha estat el primer dia d'exposició de musicogrames. Na Carla, n'Elena i na Sara han mostrat el seu, però encara l'hauran de retocar un poc. Na Violeta i n'Amal han realitzat una feina molt bona amb una part de l'obra de Mozart La Flauta Màgica titulada "Der Vogelfänger bin ich ja". Han relacionat les pulsacions rítmiques amb els temes de l'obra, aferrant dibuixos i formant l'estructura d'aquesta meravellosa obra del compositor austríac. Molt bé!


La Flauta Màgica - Wolfgang Amadeus Mozart

dimarts, 6 de març del 2012

Certamen Edublogs 2012

El Musiblog de Sa Graduada participarà en la VI edició de "Espiral Edublogs 2012" dins la categoria Blogs de centres educatius. Esperem que els agradi la nostra feina a l'escola!... Tindrem premi?

dilluns, 5 de març del 2012

El 3/4 arriba a tercer curs...

Avui els alumnes de 3r curs han treballat una cançó popular: "Na Dolores". Hem aprofitar per treballar el ritme de 3/4 i per crear un acompanyament tenint en compte les pulsacions del ritme:
  • Panderos i triangles:  Havien de marcar la primera pulsació. [1-2-3] 
  • Maraques:  Havien de marcar la segona i tercera pulsació. [1-2-3]
  • Xilòfons i metal·lòfons:  Havien de seguir un ostinat melòdic senzill [1-2-3]